Gezonde school

SBO Noorderlicht vindt het belangrijk dat kinderen lekker in hun vel zitten. Daarom is sbo Noorderlicht ook aangesloten bij de ‘Gezonde School’. De Gezonde School is een programma dat scholen helpt om te werken aan een gezonde leefstijl.

Binnen dit programma zijn er verschillende vignetten te behalen. SBO Noorderlicht heeft twee van deze vignetten behaald. De school heeft het vignet ‘Gezonde voeding’ en het vignet ‘Bewegen & sport’ al behaald.

Watertap op het schoolplein

Een onderdeel van de Gezonde School Noorderlicht is het waterpunt op het schoolplein. Met deze watertap stimuleren we leerlingen om water te drinken en maken we het ook toegankelijk voor ze om wat te drinken. Naast het stimuleren van de gezonde leefstijl, wordt de watertap ook gebruikt om het groene schoolplein en het nabijgelegen tiny forest te onderhouden.

Citytrainers Junior

Sbo Noorderlicht doet mee aan het project Citytrainer Junior. Leerlingen van onze school zetten hun talent voor sport in op het schoolplein van Noorderlicht. Lees hier alles over onze Citytrainers.

Tiny Forest

In samenwerking met IVN en gemeente Tilburg heeft Noorderlicht sinds maart 2020 een eigen tiny forest, met daarbij een buitenlokaal.