SBO Noorderlicht > ‘Ik kijk naar wat leerlingen wél kunnen en pas alles aan op hun belevingswereld’

‘Ik kijk naar wat leerlingen wél kunnen en pas alles aan op hun belevingswereld’

Denise, groepsleerkracht De Bodde SO

Waarom past het werken op De Bodde bij jou?

Ik vind De Bodde een van de mooiste werkplekken die er is. Ik ervaar hier dat ik echt de tijd en ruimte heb om met de leerlingen individueel aan de slag te gaan. Hier kan ik ze veel persoonlijke aandacht bieden waardoor ik het onderwijs ook goed op ze kan afstemmen. Je komt heel dichtbij de leerling en ik ervaar hier echt geluksmomenten als ik zie hoe ze hier op hun plek zitten en zich weer fijn voelen.

Hoe is de samenwerking met jouw collega’s?

Toen ik hier vorig jaar ben gestart, voelde het als een warm bad waarin ik terecht kwam. Mijn collega’s zijn méér dan alleen collega’s, met sommigen ben ik ook goed bevriend geraakt. Wat ik ook fijn vind is dat ik samenwerk met een onderwijsassistent, we werken als team en stemmen onderling af hoe we de dag gaan invullen. Het is prettig om met elkaar van gedachten te kunnen wisselen, ook als het een keer moeilijk is. Het werk moet je wel liggen, er gebeurt iedere dag wel iets waardoor je dag niet verloopt zoals je gepland had, daar moet je mee om kunnen gaan.

Hoe bied je de leerlingen op De Bodde een goede begeleiding volgens jou?

Mijn doel is vooral om ervoor te zorgen dat mijn leerlingen lekker in hun vel zitten. Veel leerlingen op De Bodde zijn in het verleden overvraagd dus als ze hier op school komen, is het belangrijk dat ze tot rust kunnen komen en weer succeservaringen opdoen. Daarna komen ze weer tot leren. Ik kijk naar wat ze wél kunnen en pas alles aan op hun belevingswereld. Ik heb wel eens van een ouder gehoord dat hun kind aangaf dat het de hele dag niks had hoeven leren op De Bodde. Dat vond ik grappig want ze leren hier veel spelenderwijs en ervaren het daardoor niet als “leren”. Het aanbod is heel goed afgestemd op hun behoeften.  Als ik met de kinderen heb kunnen lachen, ze een stapje verder heb kunnen helpen, dan heb ik een topdag gehad.

 

https://youtu.be/Y-cxl4hbpgE

Jezelf mogen zijn

Wij helpen leerlingen hun talenten te ontdekken. Want ieder kind verdient het om zijn of haar dromen na te jagen. En te worden wie zij ten diepste al zijn.